| Yazar |
Mesaj |
|
azsoslumakarna
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 08 May 2009, 01:01 |
|
| canonian |
 |
|
CHIRIS yazdı: Stok fotoğraf üzerine kurulu siteleri düşünürsek, 4-5 siteyle bir anda uğraşmak yerine seviyesi orta halli yada karelerine güveniyorsan üst seviye tek bir stok sitesiye yoğunlaşmak daha mantıklı, sitede kabul gören karelerin stilini tarzını sindirmek adına tek bir yere yoğunlaşıp ellerinde olmayan kareler yüklemeye çalışmak bana da kabul açısından ilk başta daha mantıklı geliyor.. ilk aşamada belki mantıklı olabilir dediğiniz ama uzun vadede ben bu düşünceye katılmıyorum, şuan exclusive olmaya değecek tek site istock gibi gözükmekte zaten bünyesinde en fazla exclusive üyeyi barındıran sitede burası, ama istock' un gettyimages tarafından satın alınmasından sonra düşen bir grafiği var, sürekli yeni şeyler deniyolar onlarıda ellerine yüzlerine bulaştırıyolar, her best match değişikliği hüsranla sonuçlandı, exclusive üyelerde artık bezmiş durumda ve teker teker exclusivelikten ayrılıyorlar, bence imageları tek siteye değil de tüm sitelere yollamak daha karlı, zaten siteleri kullanmaya alıştıktan sonra yüklemek çokda zaman almıyor, istock hariç her site ftp ile yüklemeye olanak sağlıyor, size kalan yatmadan önce programı ayarlayıp yatmak, zaten program tek tek tüm sitelere yüklemeyi yapıyor. Zaten dünyanın en çok kazanan stock fotoğrafcısıı Yuri Arcurs da exclusive üye değil, tüm sitelere imajlarını yolluyor, ki günlük kazancının 6000 usd  olduğunu söylüyor, yaptığının doğru olduğunu düşünebiliriz 
_________________ makarna insanın üstüne yakışanı giymesi gibidir
Canon 5D - 24-105mm f/4 is usm L
En son azsoslumakarna tarafından 13 May 2009, 04:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
azsoslumakarna
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 08 May 2009, 01:08 |
|
| canonian |
 |
|
NSDL yazdı: Erme ve Okan abi ben İstanbul İletişim Mezunuyum açıkçası öğrencilik döneminde medya işlerine fazla giremesem de bi Ajans'ta çalışmıştım 2 ay önce çıkardılar işten:d Orada basit PR işleri olurdu işte bir kaç restorana falan medya danışmanlığı falan yapardı bizim patron... Bana da ufak tefek şeyler çektirmişti... Yani oradan beri böyle reklam ve still life fotoğrafçılığını geliştirme hevesi vardı bende... Konuyla ilgili çok güzel şeyler paylaymışsınz hepsini okudum. Ama bunların dışında teknik kaynaklar varmı çekim teknikleri ve reklam fotoğrafçılığı hakkında? Çektiğim bir kaç fotoğrafı ekleyeyim bakalım.... görüşleri alalım... markayı ve yazıları sil, levels da white eye dropper tool mu ne var onu seçip fona tıkla, bu işlem fonu bembeyaz yapıcaktır, çok az sature edip gölgeleri açarsan çoğu sitenin bu imajı kabul edeceğinden eminim,
_________________ makarna insanın üstüne yakışanı giymesi gibidir
Canon 5D - 24-105mm f/4 is usm L
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
Marsyas
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 16 May 2009, 19:22 |
|
| canonian |
 |
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
NSDL
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 16 May 2009, 20:24 |
|
| canonian |
 |
Kayıt: 24 Mar 2009, 02:53 Mesajlar: 406 Konum: Tokat-izzztanbulll
|
azsoslumakarna yazdı: NSDL yazdı: Erme ve Okan abi ben İstanbul İletişim Mezunuyum açıkçası öğrencilik döneminde medya işlerine fazla giremesem de bi Ajans'ta çalışmıştım 2 ay önce çıkardılar işten:d Orada basit PR işleri olurdu işte bir kaç restorana falan medya danışmanlığı falan yapardı bizim patron... Bana da ufak tefek şeyler çektirmişti... Yani oradan beri böyle reklam ve still life fotoğrafçılığını geliştirme hevesi vardı bende... Konuyla ilgili çok güzel şeyler paylaymışsınz hepsini okudum. Ama bunların dışında teknik kaynaklar varmı çekim teknikleri ve reklam fotoğrafçılığı hakkında? Çektiğim bir kaç fotoğrafı ekleyeyim bakalım.... görüşleri alalım... markayı ve yazıları sil, levels da white eye dropper tool mu ne var onu seçip fona tıkla, bu işlem fonu bembeyaz yapıcaktır, çok az sature edip gölgeleri açarsan çoğu sitenin bu imajı kabul edeceğinden eminim, PS bilgim çok iyi değil ama halledebilirim dediklerini Emre abinin de dediği gibi aslında nokta atışı yapmak daha mantıklı geliyor mesela basit ama otomobil balatası msl bi transistor, veya böyle i pervane, ya da radyatör neyse artık civata, motor yağı neyse bunları bulmak zor değil.... Bir şey daha sormak istedim de büyük firmaların binalarına astıkları reklamlarda özellikle hasahaneler özel hastahaneler onlarda galiba böyle stok işinden geliyorlar herhalde.... Bence en sağlamı ajansla çalışmak ya da şirketleri direk bağlamak çünkü tanıdığım bir kaç gazeteci büyük firmalar için (Ülker gibi) fotoğraf çekiyorlar yani gazeteci oldukları için biraz daha sıcak bakıyorlarmış neyse öyle anti parantez vereyim dedim...
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
NSDL
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 17 May 2009, 22:38 |
|
| canonian |
 |
|
|
EDİT::::
En son NSDL tarafından 17 Haz 2010, 23:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
Cihan ULUSOY
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 19 May 2009, 22:49 |
|
| nikonian |
 |
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
Marsyas
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 19 May 2009, 23:12 |
|
| canonian |
 |
|
Cihan ULUSOY yazdı: http://www.youtube.com/watch?v=VYkNKP96b84 Manyak bi adam o ... Profesyonel ötesi bi profesyonel... Ve bu hale de 5-6 sene içinde gelen bi adam... Edit herifin sadece keywoed yazdırmak için eleman tuttuğunu biliyor muydunuz 
_________________ http://www.istockphoto.com/ueg
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
planck
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 19 May 2009, 23:26 |
|
| nikonian |
 |
|
Stock işinden günde 5-6 bin dolar kazanmıyo muydu bu amca 
_________________ nikon d300 + nikkor 24mm 2.8D, nikkor 50mm f/1.4, nikkor 105mm f/2 DC + sb 800
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
Cihan ULUSOY
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 20 May 2009, 01:05 |
|
| nikonian |
 |
|
|
Videoda bu işi amatörce yapıyorum ve 2-3 yılda bu hale geldim der.
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
NSDL
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 20 May 2009, 11:45 |
|
| canonian |
 |
|
|
Abi bizde o zaman yuh diyelim herifin stüdyosu alışveriş merkezi gibi ya kendimi Bauhasu Carrefour arasında bir yerde sandm:D
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
Marsyas
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 20 May 2009, 11:50 |
|
| canonian |
 |
|
Cihan ULUSOY yazdı: Videoda bu işi amatörce yapıyorum ve 2-3 yılda bu hale geldim der. Yok abi 2-3 yıl değil. O kadar da atmasın. Amatörüm diye de sallamasın... Yukarda da yazdım; sadece keyword yazdırmak için eleman(lar) tutan bi adam, ayrıca günde enaz temiz 250-500 arası kare üreten bi adamdır. O stüdyoda workshoplar falan düzenler stok acansları  Alçakgönüllü görünüp,tezat sanatını kullanıyo 2005 yılında bu iş ile haşırneşir olmaya başladım ve bir süre sonra yuri adını duydum yani... Ama Rusların bu konuda şanslı oldukları da gerçek; Zaten her konuda bence disiplinli ve düzenliler; 2005'den itibaren adam gibi asılsaydım, belki bi yuri de ben olurdum  LANET OLSUN ŞU OBLOMOVLUĞA
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
NSDL
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 03 Haz 2009, 22:18 |
|
| canonian |
 |
|
|
Millet aradan çok zaman geçti ama sonunda İstock'a başladım ilk baştaki örnek 3 fotoğrafı gönderdim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak?
Ayrıca şu 1.5 ayda falan biraz kassam böyle endüstri tarzı, bilye, balata, disk tarzı şeyleri mi çeksem diyorum ama onların da 0'ını bulup çekmek lazım...
Arabadan sökerim tamircilik var ama peder izin vermez...
Millet aklınızda fikir var mı ne türk şeyler çekebiliriz gibisinden???
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
Marsyas
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 04 Haz 2009, 15:21 |
|
| canonian |
 |
|
|
Fark yaratmak lazım... Şimdi butaya yazarım 10 100 bin şey ama satar mı satmaz mı...? Araştırmak, çok satanları gözlemlemek ve çoookkk çalışmak lazım...
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
NSDL
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 04 Haz 2009, 19:33 |
|
| canonian |
 |
|
|
abi ben de baktm ama işte msl bi aktegoride en az 30 bin falan fotoğraf var :S yani genel konularda 100 bini geçiyor bu rakam... Yani aslında talebinde çok olduğunu düşünütsek fazla değil bence ama yine de öneçıkan şeyler yapmak lazım ve yaratıcı olmak lazım kesinlikle..
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
tolgaceylan
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 28 Haz 2009, 12:52 |
|
| nikonian |
 |
|
|
malum yaz sezonu turızmde kotu gıdıyo reklam reklam reklam demek lazım. ben sahsen en cok spa ve hamam uzerıne calısıyorum matbaa da butun yaz boyunca. fotolıa ve ıstock ta turkısh bath (turk hamamı) yazıp arattım abıdık gubıdık spa fotoları cıkıyo. yanı harbı harbı osmanlı hamamlarını gosteren keseyı gobek tasını gosteren seyler sattırabılır bence.
_________________ Nikon D300 * Nikon D80 * AF-S VR Nikkor 70-200 f/2.8 IF-ED - Nikon Sb-800 * Nikon Sb-28 *
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
NSDL
|
Mesaj Başlığı: Re: Stok Fotoğrafçılık... Başlarken... Gönderilme zamanı: 17 Haz 2010, 23:32 |
|
| canonian |
 |
|
|
| Başa Dön |
|
 |