Zaman: 09 Eyl 2010, 13:39

Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 4 mesaj ]
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: AcdSee Pro 3.0
MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2010, 00:14 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Bugün digital fotoğrafçılığın olmazsa olmazlarından olan resim düzenleme programlarından yıllardır kullandığım AcdSee programının Pro3.0 versiyonundaki özellikleri paylaşmak istedim.
Filmli makinelerde çektiğimiz sınırlı sayıdaki fotoğraflardan sonra digital makinalar bu fotoğrafları daha kolay çekip daha çok kullanabilmemize ve daha fazla paylaşıp bilgisayar ekranlarımızda görmemize olanak sağladı.Ancak bu digital fotoğraflar hiçbir zaman film tadını vermedi.Bunda digitalin bas çek,beğenmediğini o anda sil durumu fotoğrafların emek verilerek çekilmesini engelledi.Şimdi bu filmli zamanda çekerken emek verdiğimiz fotoğrafları çektikten sonra düzenlemeye ve düzeltmeye emek harcıyoruz.
Digitaldeki bu sorunu düzeltebilmemiz için bize bu olanakları tanıyan ve bu işte sektör olan büyük firmaların yazılımlarından AcdSee benim en sevdiğim programlardan biri.
Yaklaşık 15 yıldır bilgisayarımda değişik versiyonları mutlaka bulunan bu program çok kolay bir şekilde fotoğraflarımızın renk,kontrast ve basit düzenlemeleri yapan bir yeteneğe sahip.Bunlardan en iyi olanı tabii ki son versiyonu olan Pro3.0 sürümü.
Bu sürümden önceki 2.5 sürümünden sonra çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan bu program ile bir fotoğrafta gereken her türlü düzenlemeyi yapabiliyoruz.
Program gerektiği zaman devamlı güncellemeler yayınladığı için yeni çıkan makinelerin raw formatlarını tanıyıp düzenlemeye olanak tanıyor.
Develop bölümü ile genel ayarlar olan exposure,fill light,highlight ve contrast gibi ayarlar mevcut.
Resim
Bu ayarın hemen altında bulunan ayarlardan White Balance ayarından Jpeg ve Raw fotoğrafların WB’sini ayarlayabilip sliderler ile zevkimize göre ayarlarıda manuel olarak yapabiliyoruz.
Bir alttaki seçenekte Lightning seçeneğini tıkladığımızda 2,3,5,7 ve 9 band grafik equalizer gibi ayarlayabildiğimiz sliderler ile bölgesel aydınlatma ve karartma ayarlarını mükemmel derecede yapabiliyoruz.
Onun altındaki Advanced Color seçeneği bence anlatılmaz,yaşanır.
En alttaki seçenek ise Tone Curves ayarı ve bu bildiğimiz Curves ayarı ile aynı mantıkta çalışan AcdSee versiyonu.
Bu işlemleri yaptıktan sonra Edit bölümüne geliyoruz.
Yalnız şunu hatırlatmakta yarar var;Develop bölümünde düzenlediğimiz fotoğraflar Edit bölümüne geçtiğimiz zaman kaydedilmiş olup geri dönüşe imkan vermiyor.Save etmeseniz bile Save ediyor.Bu yüzden işleyeceğiniz fotoğrafın orjinalini yedekleyip masa üstüne kopyaladığınız klasörden veya fotoğraftan açmanız fotoğrafınızın orjinalini kaybetmemenizi sağlar.
Ben zaten fotoğrafları yedekleyip masaüstüne kopyaladığım klasörden açtığım için bir problem olmuyor.
Edit bölümünde ise altta fotoğrafta gördüğünüz ayarları mükemmel derecede ve çok kolay yapabiliyor.
Resim
Manage seçeneğini tıkladığımız zaman Batch seçeneğinden seçtiğimiz klasördeki fotoğrafların hepsini Resize,toplu Exposure verme,toplu isimlendirme vs seçenekler mevcut.
Resim
Ayriyeten AsdSee Pro3.0 tüm video formatlarını desteklediği için vcd ve Dvd filmlerinizide seyredebiliyorsunuz.

Başa Dön
 Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: AcdSee Pro 3.0
MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2010, 10:27 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Hocam ACDSee yi yıllardır severek kullanırım Pro3 versiyonu beni deli etti. Otomatik kaydetme özelliğini bir türlü kapatamadım. Kurcalarken gördüm ki kendisi fotoğrafı yedekliyor. Çalışılan klasörün içine originals isminde gizli bir klasör oluşturup orijinallerini oraya atıyor. Ama orijinallerini o gizli klasörden asıl klasöre geçirince tekrar işlemeye izin vermiyor.

Nikon Nikkor AF 50mm f/1.8D -- Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2010, 15:11 
canonian
Kullanıcı avatarı

Sorunu fotoğrafları önce başka bir klasöre yedekleyerek çöazebilirsin. İşlemlerini bu yedeklediğin dosya üzerindeki fotoğrafta yaparsın. Olmaz ise orjinal dosyana yeniden başvurursun. Ben bu sıkıntıyı şimdilik böyle çözdüm, çünkü bir çözüm bulamadım henüz... :( :(

NaneuPro-UrbanGear U-60 (Satılık, Sıfır gibi 120 TL)

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2010, 23:41 
nikonian
Kullanıcı avatarı

cihanin yazdı:
Hocam ACDSee yi yıllardır severek kullanırım Pro3 versiyonu beni deli etti. Otomatik kaydetme özelliğini bir türlü kapatamadım. Kurcalarken gördüm ki kendisi fotoğrafı yedekliyor. Çalışılan klasörün içine originals isminde gizli bir klasör oluşturup orijinallerini oraya atıyor. Ama orijinallerini o gizli klasörden asıl klasöre geçirince tekrar işlemeye izin vermiyor.

Bende onun için yedeklemeyi tavsiye ettim Cihan.
Originals klasörü dediğin gibi tekrar kullanmaya müsade etmiyor.
Daha öncede bir kaç kere başka yazılımlarlada orjinalimi bozduğum için baya uzun bir süredir fotoğrafı masaüstüne aktarıp hemen harici disk'e kopyalıyorum ve kopyalama işlemi bitmedende hafıza kartından silmiyorum.Çünkü aktarırken bir kaç kere başıma gelen kopyalama aşamasında yürütülen geçersiz işlemler,döngüsel artıklık denetimi : ))) gibi programı kapatan problemlerin yarattığı fotoğrafların bozulma riskinide önlemiş oluyorum.
Yani fotoğrafları yedeklemeden kesinlikle düzenleme yapmıyorum.

Başa Dön
 Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 4 mesaj ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak: