Zaman: 06 Eyl 2010, 12:58

Yeni bir başlık gönderCevap gönder 781. sayfa (Toplam 1229 sayfa)   [ 24562 mesaj ]
Sayfaya git Önceki  1 ... 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784 ... 1229  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: CANON NIKON FIGHT CLUB III
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 13:39 
Kullanıcı avatarı

http://www.nytimes.com/packages/html/nyregion/1-in-8-million/index.html#

Guzel fotolar, hikayelerini dinlerken seyretmek ilginc.

http://www.youtube.com/watch?v=Y00owXSmaOo
http://www.youtube.com/watch?v=dh3bleXWaCk

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 13:49 
canonian
Kullanıcı avatarı

Güzelmiş kayınço, akşam takılayım etraflıca...

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 13:57 
sm0ky yazdı:
Yaw tamamen takılma amaçlı söylenmiş, maksadını aşan ama şaka olduğu apaçık belli olan bir forum yazısını abartmadık mı biraz :roll: :roll:

okan,

"Oooof,of. Deşme yaralarımızı Okan.
Acaba nikoşlar, mühendis cetveliyle, mtf tabelalarıyla fotoğraf çekilemeyeceğini ne zaman öğrenecekler.
Çektikleri zamanda, lümpen-foto kategorisinde oluyor genellikle.
Hiç mi birşey kapmazsınız, Canon Ustalarından...
Aaaah, ah."

ben buradan şaka olduğunu anlamış değilim ne yalan söyleyeyim
eğer şaka ise de
bizim alıştığımız dozajın epey üstünde bana göre

eğer olay sadece buradaki şaka olsa gene bir derece belki
ama bir sonraki mesaj şaka kavramını geçersiz kılmıştır zaten bence

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 14:32 
nikonian
Kullanıcı avatarı

udk yazdı:

Yok canım, aralarında çok yetenekli olanlar var. Onlara sözümüz yok. Örneğin, Cenk Tamay. O' da zaten
yavaş yavaş ışığa doğru geliyor ( G10 ).

:D :D :D

Aramızdaki tek fotoğrafçı Cenk Tamay'ı kutlar,bende dahil olmak üzere tüm diğer arkadaşlarımızı esef ile kınarım.G10'un da Cenk'e fotoğrafçılık konusunda kattığı bilgilerden dolayıda Canon firmasını içten kutlarım.
Alınık G10 ve built in çekim kabiliyeti.

Lümpen(Nikonian):içinde bulunduğu toplumun kültürüne yabancı düşen, sözde bilgili tutum ve davranışlarıyla itici olan.
Kaynak.TDK

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 14:51 
nikonian
Kullanıcı avatarı

"""Lümpen(Nikonian):içinde bulunduğu toplumun kültürüne yabancı düşen, sözde bilgili tutum ve davranışlarıyla itici olan.
Kaynak.TDK"""

yorumsuz......

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 14:52 
nikonian
Kullanıcı avatarı

yaw ben lümpeni "ayaktakımı" diye biliyordum

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:08 
tahiremmi yazdı:
yaw ben lümpeni "ayaktakımı" diye biliyordum

zaten TDK tanımı ayaktakımı açıklamasının jan janlı hale getirilmişi

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:15 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Sabahtan beri ne diyeceğimi şaşırdım ..

Yazıyorum yazıyorum siliyorum ortada kötü bir niyet olmadığına eminim ama maksadını aşmıştır aşmamıştır kişilerin yapısıyla ilgili bişeydir yorum yapamıyorum..

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:24 
nikonian
Kullanıcı avatarı

miura yazdı:

Yazıyorum yazıyorum siliyorum ortada kötü bir niyet olmadığına eminim ama maksadını aşmıştır aşmamıştır kişilerin yapısıyla ilgili bişeydir yorum yapamıyorum..

kişilerin yapısıyla ne alaksı var alp kemal, uzaydan gelmedi buradaki hiç kimse......

kötü niyet veya değil ama saçma ve tutarsız olduğu kesin....

sen söyle ne anlamamız yada nasıl yaklaşmamız gerektiğini :?:

kimse avukatlık yapmasın ayrıca, arkadaşımızın ağzıda var parmaklarıda :roll:

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:27 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Selamlar herkeze, 1 saattir forum okuyorum :)

Okan abi bi lafın dikkatimi çekti de, 60D nin içinde DPP olacak diye sevinen sen, D300de çok foto modifiye özelliği var diye kötülemiyormuydun :)

CAnonun içine MAC de koysan o fotolardan bi cacık olmaz. Fotoğraflarla oynama limitlerin belli, Nikonda ver sharpness ı dibine kadar foto çok ileri noktalarda bozulur, HUE le oyna tersine çevir renkler kötüleşmez. Jpegleri bile..

Aynısını CAnonda yap bakalım ne oluyor.

Kırmızı-sarı çiçeği sarı turuncu kırmızı pembe vew özellikle MAGENTA çeken pro serisi makina sahiplerimiz var forumda :)

Yalçın, 1D mk3 ün segmentinde alet yok demişin de D3 ne güne ?

Aynı şekilde 12 mpx bir limittir demişin, limit o şekilden çok çözünürlükle belli olur. 1.0 diyaframın max. geçirgenliği 1000 lines / mm dir. Ünlü Repro-Nikkor 85mm f1.0 500+ çizgi/mm geçirgenliğe sahip. 24*36 formatında bu 216 mpx, APS-C desen yaklaşık 100 mpx demektir.

Lens her stop diyaframda, 1 tam stop (miura stopu değil:) ) yarısında düşer. 1.0-1.4-2-2.8 derken 1000-500-250-125lines/mm değerine düşer. Ordan hesab edebilirsin 2.8 için limitleri..

ResimResimResim

Nikon Seni Çağırıyor..

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:31 
canonian
Kullanıcı avatarı

Ecmel avukatlık yapmıyorum. Tanıdığım, hukukum olan dostlarımın gerginlik yaşıyor olmasından dolayı üzüntülüyüm.

Ulaş eminim kendi görüşünü dillendirecektir online olduğunda...

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:32 
canonian
Kullanıcı avatarı

Ecmel avukatlık yapmıyorum. Tanıdığım, hukukum olan dostlarımın gerginlik yaşıyor olmasından dolayı üzüntülüyüm.

Ulaş eminim kendi görüşünü dillendirecektir online olduğunda...

Forumda yazmanın duyguları ifadeleri iletmedeki yetersizliği, buna bağlı olarak yaşanılan iletişim kazalarını hepimiz biliyoruz, defalarca başımıza geldi. Öyle bir durum söz konusu olabilir mi?

sorusuna şans vermek istiyorum açıkçası.

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:33 
nikonian
Kullanıcı avatarı

falcom yazdı:
miura yazdı:

kişilerin yapısıyla ne alaksı var alp kemal, uzaydan gelmedi buradaki hiç kimse......

kötü niyet veya değil ama saçma ve tutarsız olduğu kesin....

sen söyle ne anlamamız yada nasıl yaklaşmamız gerektiğini :?:

kimse avukatlık yapmasın ayrıca, arkadaşımızın ağzıda var parmaklarıda :roll:

Onun için yazıyorum yazıyorum siliyorum dedim avukatlık adledilmesin ve nasıl anlaşılıp nasıl anlaşılmayacağını yazıyor sıfatına bürünmemek için ..

Ama yinede avukat sınıfına girdim sadece çıkan tartışmadan üzüldüğümü söylemek istedim ..

Kusura bakmayın ..

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:48 
Kullanıcı avatarı

Hava sicak serinletmek lazim.

Otel fotocusu D200 kullaniyor. Sohbet ettik. Neden diye sordum. Renkleri daha iyi veriyor dedi. Flas ile uyumu sorunsuzmus. Her karede flas kullniyor. Az flas ve orta foto bilgisi yeter diiyor bu is icin. Bol cene lazim ama.

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:51 
kendi adıma basit bir çizgiyi ifade etmek istiyorum

bu mekanda ve buranın öncesinde çok fırtınalı tartışmalar oldu
birbirimize çok laf soktuğumuz
ya da harlı kavgalar ettiğimiz oldu
ama işin özü daima donanım etrafında kaldı
kimse kimsenin fotoğraflarına ve fotoğrafçılığına söz etmedi
iş bu mecraya geldiğinde olaya zevkler renkler ve başka şeyler girer ki o durumda da doğrular bir tane olmaktan çıkar
canon ve nikon markalarına fight ettirmek başka bir şeydir
bu markaların kullanıcılarını fotoğraf çekebilenlşer ve diğerleri diye sınıflandırmak çok farklı bir şeydir

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:52 
nikonian
Kullanıcı avatarı

okan sana yada alpkemale avukatlık yapmayın demedim direk olarak, desemde önemli değil -ki genel maksadlı bir söylem..... :roll:
avukatlıktan kasıt, yazılanların normal olan gibi değilde anormal olan şekilde anlamamız gerektiğini söylenmesi.... (anlatabildimmi emin değilim)

yazılan şey ilk bakışta şaka ve yüzeysel bişi olarak görünsede içinde çok derin ve sinir edici şeyler barındırıyo (bence)

ben nasıl herkezin çektiğine ve bakış açısına (tarzım ve beğenim dahilinde olmasada) saygı duyuyorsam karşılığındada aynı saygıyı beklerim :roll: sende beklersin, oda bekler........

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:53 
canonian
Kullanıcı avatarı

Herkese merhaba

Bazı arkadaşlar benim şimdiye kadar yazdıklarımı ya hiç okumamışlar, ya üstünkörü geçmişler, ya da kişiye ( yani bana ) olan hazımsızlıklarından dolayı ne yazarsam yazayım, ipe çekmek için fırsat kolladıkları için bayağı celallenmişler :)

Dikkatinizi çekerim, bazı arkadaşlar diyorum, hepiniz demiyorum. Bu, yazdıklarımın ve yazacaklarımın tümü için geçerlidir.

Ben bu " lümpen-foto " kavramını yazarken, şak diye birdenbire ortaya atmadım. Farkındaysanız, belirli bir " dramaturji " kullanarak, gerekli ayrımları yaparak, kademe kademe geliştirerek sundum.

Ben bu foruma, Cihan Ulusoy arkadaşımızın A. Murat Eren ve bana yapmış olduğu açık davet üzerine geldim.

http://meren.org/blog/2009/03/bir-sansu ... urdukleri/

Fight Club' ı Fotokritik zamanında da izleyen, takip eden biriyim. Orada yazılanlara, gelişen olaylara aşina biriyim.

Burada ise, önce biraz izledim, daha sonra " istendiğin yere erinme, istenmediğin yere görünme " diyerek aranıza katıldım.

Yaptığım önizleme sonucunda, burada bazı değerli paylaşımlar yapılabileceğine kanaat getirdim ve bazı eksikliklerin ve pürüzlerin zamanla giderileceğinden emindim.

Neyin ne anlama geldiğini, isimlerin, sembollerin neyi ifade ettiğini, içinde neler barındırdığını
çok iyi biliyorum.

Ortalama 25 senelik tiyatrocuyum. Aktör ve yönetmenim. Uzun bir süredir de " iletişim " alanında ekmek yiyen biriyim. Retorik, Diyalog, Doğru Sunum üzerine seminerlerle haşır-neşir bir insanım. Diyalektiğin ne olduğunu çok iyi bilirim.

Bu konuda mütevazi olacak kadar da şapşal değilim.

" Fazla mütevazilik kibirdendir "

" Fazla mütevazi olma, gerçek sanırlar "

Film konusunda da hayli bir yüklüyüm ( Özellikle teorik anlamda ).

Bu foruma adını ve köpüklü, pembe sabun sembolünü veren Fight Club filmini de çok iyi bilirim.

Bu filmle ilgili, cinsellik, kavga, erkeklik ve içinde barındırdığı diğer derin mevzuların analizini yapabilecek bir birikime sahibim.

" Fight " yani dövüş, kavga ( genişletilmiş haliyle savaş ) terimlerinin strateji, taktik, fizyoloji, psikoloji, felsefe açılımlarını ve

Eski Yunan ( Pankrasyon )

Roma ( Gladyatörler )

Uzakdoğu ( Wushu )

kaynaklı dövüş sanatları ve öğretileri bütün dünyadaki harp akademilerinde verilen
General Carl Philipp Gottlieb von Clausewitz' in eleştirisini dahi yaparak SAVAŞ/KRİEG/WAR üzerine bir kaç kelam da edebilirim.

Aslında " Lümpen " kavramı üzerine de bir şeyler yazabilirim. Ama ben dün bu kavramı yazdıktan sonra, sizden gelen " tepkilere " göre bayağı bir bilgi sahibi olmalısınız.

Lümpen kavramını çok iyi bildiğinizden olmalı ki, böyle bir tepki veriyorsunuz.

Bilmediğiniz bir kavram karşısında böyle aşırı tepki vermeniz ne kadar saçma olurdu, değilmi?

Hele hele, Fight Club filminin adından esinlenerek ve köpüklü, pembe sabun altında,

" Alfa Kiloların, Sizi gidi Eşcinsellerin, ve benzeri A*, S**, G** kavramlarıyla bezenmiş diyalogların ( bazende monologların ) sayfaları doldurduğu bir platformda böyle bir aşırı hassasiyet beni şaşırtıyor, doğrusu.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu !

Hal böyleyken, bazı ağır abilerin ince ayar vermeye çalışması daha da bir komik oluyor.

Farkındaysanız, bu forumda bayan kullanıcılarda var.

Onlara ( başımız üstünde yerin var, bacım ) tadında davranmak yeterli değil. Bayan katılımcılardan vazgeçtim, bazı erkek katılımcılar da bu durumdan rahatsız oluyor.

Foruma kayıtlı olanlar bile , hiç bir şekilde katılmıyor.

Hiç kendinize sordunuz mu, neden diye ?

Lümpen-foto kavramına geri dönecek olursak. Benim için lümpen-foto kategorisine hangi fotoğraflar giriyor, biliyormusunuz?

Uzun odaklı ( Telezoom ) lenslerle çekilmiş, çıplak bayan fotoğrafları örneğin.

Uzun odaklı ( Telezoom ) lenslerin kullanım alanları bellidir. Genellikle ya vahşi doğayı fotoğraflarken ( özellikle ornito ) ya da spor ve konser benzeri etkinliklerde kullanılır.

Ya da, haber fotoğrafçılığında, tehlikeli anlarda, riskli alanlarda kullanılır.

Uzak bir mesafeden, yerde veya gemide veya herhangi bir alanda ( örneğin balkon )
çıplak bir insanı çektiğiniz zaman, bu foto lümpen-foto kategorisine girer.

Hiç kimse kalkıp, çekilen kişinin haberi vardı, falan-fişmekan türü açıklamalarla gelmesin.

Zira, sözünü ettiğim fotolar, çekilen kişinin haberi olsa bile, fotoğrafın okunuş şekliyle
bu negatif izlenimi güçlendiriyor.

Benim şimdiye kadar yazdıklarımı gerçekten okuyanlar, benim kendi fotoğrafçılığımla
ilgili özeleştirilerimi bilirler.

Bir çok defa, fotoğraf çekmesini bilmediğimi, eksik olduğumu, bu işten para kazandığım halde
ne kadar vasat bir fotoğrafçı olduğumu, sadece burada değil, kendi blog sayfamda, başka blog sayfalarında ve geçmişte özellikle Fotokritik forumlarında açık açık yazmışımdır.

Onun için, ( şu anki tartışma içinde ) sen sanki ustamısın, burada hiç kimse usta değil, senin ekipmanların ööğğgh tadında düşük voltajlı espiri yapmasın, laf sokmaya çalışmasın, çünkü hepsi boşa gidiyor, hepsi karavana...

Teknik anlamda iyi bir fotoğrafçı olmadığım, fotoğraftan anlamadığım anlamına gelmez.

Yumurtanın tadını bilmem için, tavuk gibi yumurtlamama gerek yok.

Ne dersiniz arkadaşlar, " burada hiç kimse usta değil " gibi bahanelerin ardına saklanmadan biraz özeleştiri yapmak nasıl olurdu ?

Canon EOS 5D / Sony R1 / Sony F828
24-105 F:4 L USM / 50mm F:1.8 II / Tokina 100 mm 2.8 makro

Sigma 70-200 2.8 II APO DG Macro

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 15:56 
Kullanıcı avatarı

Haa bu arada bira buuzzz !!!

Ulas aciklama icin tesekkurler :-)

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 16:02 
canonian
Kullanıcı avatarı

Ulaş, güzel bir yazı olmuş abi.

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2009, 16:08 
nikonian
Kullanıcı avatarı

lafını söyle sonra 45 satır yazı yaz ve bana hayatın ne anlama geldiğinden bahset :roll:

lümpen kelimesine takılmadı kimse, yazdığının geneli sorun.... :!:

şimdi bırak felsefi yazılarıda yazdığını neyi düşünerek yazdığını söyle :?: yanlış anlayan bizmiyiz, yoksa düşünemeden yazan (yada fikrin bu) senmisin :?:

"""Onun için, ( şu anki tartışma içinde ) sen sanki ustamısın, burada hiç kimse usta değil, senin ekipmanların ööğğgh tadında düşük voltajlı espiri yapmasın, laf sokmaya çalışmasın, çünkü hepsi boşa gidiyor, hepsi karavana..."""

bak nasıl anlamışsın, fikrin gibi, oysaki anlam başka, senin söylediğin saçma düşünceye karşılık yazılmıştı, ama sen ne yaptın tıpkı olayı patlatan ve ben öyle demek istemedim dediğin yazın gibi şaka ile karışık laf .....(buraya bişi bulamadım)

Başa Dön
 Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 781. sayfa (Toplam 1229 sayfa)   [ 24562 mesaj ]
Sayfaya git Önceki  1 ... 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784 ... 1229  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: foibos, kafeinsizolmaz, Sailor ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: