Zaman: 06 Eyl 2010, 04:12

Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1190. sayfa (Toplam 1227 sayfa)   [ 24524 mesaj ]
Sayfaya git Önceki  1 ... 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193 ... 1227  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: CANON NIKON FIGHT CLUB III
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 14:43 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Mert benim yazacaklarımı yazmış +1

Bu arada Rus mantığı biraz konforsuz olabilir ama alet bir biçimde çalışır. Arabalarına yakıt koyman yeterlidir. Yağ ve suyu koysan da olur koymasan da. Silahı aynı biçimde ince kuma sok çıkar çamura gir gene çalışır işini yapar, nazik araç gereç değildir. iş yerimin yakınında, bir rus arazi aracı var adam her şeyi düşünmüş hat da krank kolunu çevirmek için bile önde yeri var ( Gerçi ülke aşırı soğuk olduğundan akünün gerekli akımı veremediği durumlarda yararlı olabilir )

Belki haberimiz olmadan gizlice Zenit, Nikon'u almıştır. :lol: :lol: :D

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 16:14 
canonian
Kullanıcı avatarı

GallardoMrt yazdı:
Sizin oraların fiyatı türkiyeyi bağlamıyor bunu öncelikle belirtmek isterim. Keza amerikayı yada japonyayı da bağlamıyor burda erkayalar fiyatıyla konuşursak yada karfo fiyatıyla d3 ile d700 arasında geçen sene aralarında 150 usd fark vardı..

Ayrıca sürekli 2 tarafın farklı mallarını kıyaslamayı bırakın. 70*200 vr2 ile 70*200 IS2 karşılaştırın. 70-200 f4 alternatifi 80-200 f2.8 var eğer yakın sonuç isteniyorsa
hafif bişi isteniyorsa alsın 70-300 hem hafif hemde 150 usd. Eğer kaliteli olsun derseniz VRlisi var 600 usdye.

Gövdeden AF motoru olmasının ses dışında bir dezavantajı bulunmuyor 100mm lenslere kadar ki tüm 100mm üzeri optikler
180 hariç, AF-S motorlular. Yeni çıkan tüm optikler AF-S çıkıyor. Kaldı ki diyaframın gövdedn tırnakla ayarlanması hem mekanik olmasından dolayı arıza riskini sıfıra indirmekte, hemde eski nikkor optikler kullandıldığında diyaframı otomatik en açığına getirmesi çekim esnasında kısması gibi nikon kullanıcılarının bildiği diğer kullanıcıların bu ne işe yarar eski kafa dediği süper bir işe yarıyor.

Hasan abi güzel bir noktaya değinmiş. Bir marka hızlı ürün çıkarıyor diye diğeri eski satış sisteminden vazgeçmediğinde üretim yavaşlığı teknoloji geriliği demeye gerek yok. Şu ana kadar yeni kasalarıyla teknolojide devrimler yaratan fakat bu devrimleri her sene yada 2 sene de bir yapmayan , kendi çizdiği çizgide ilerleyen bir markayı kötülemek, her sene yeni mal çıkaran ve bunu piyasaya ve beraberinde tüketiciye ''sokan'' başka bir markanın harcı değildir. Canon ve sony hariç piyasada bu kadar hızlı model çıkaran başka büyük firma yok.. Piyasa daha doymadan yeni modeller çıkarıyorlar, hatta çıkarmanın ötesinde kendi farklı segment gövdeleriyle yarışır gövdeler çıkarıyorlar..

70-200 VR2 ile 70-200 MkII karşılaştırmasını bir araştır göreceklerini sever misin sevmez misin bilemem ama Nikon'un yeni 70-200 2.8 i yerden yere vuruluyor forumlarda. Gerek dökülen lens kaplamaları, gerek mfd artışı ile ve fiyat artışını hakkedecek pek bir şey olmayışı ile çok eleştiri alıyor Nikon 70-200 2.8 VR II. Canon ef 70-200 2.8 IS mkII daha başarılı gözüküyor ayrıca. Ama biz bunu hep yapıyoruz zaten normal :))

Bu arada 70-200 f/4 L IS i sizin telmaşa 80-200 ile karşılaştırdın ya helal olsun.. Gerçi normal karşılıyorum :D

Gövdeden AF motoru olmasının ses dışında bir dezavantajı bulunmuyor mu? Yok artık daha neler.... Ses için mi lens üzerine alındı bu motorlar? Pes artık...

Zaten her şeye bir bahane var.. Nikon eski satış sisteminden vazgeçmediğinde ne demek yahu? 1-2 senede bir yenilik yapmaması hele?? DSLR ve imaging teknolojisi bu... düdüklü tencere teknolojisi değil.. 10 yılda bir yok plastik conta teknolojisini bulduk diyerek adam kandıramazsın..Teknolojik firmaların rekabeti 200 yılda kösteksiz odunu keşfeden oduncuların rekabetine benzemez... Bu güne kadar Nikon'un kasalarıyla yaptığı teknolojik hiç bir devrimi hatırlamıyorum ya sen? Rakip firmaların görüntüleme ve sensör teknolojilerini senden kat kat geliştirmişse durma lüksün yok. Bu arada piyasa doyurma diye bir amacı olamaz hiç bir firmanın. Ticarette müşteri hep aç bırakılır :)

Canon Eos 5D Mark II, Canon Eos 7D, Canon EF 35mm f/1.4 L, Canon EF 50mm f/1.4, Canon EF 85mm f/1.2 II L, Canon EF 100mm f/2.8 Macro, Canon EF 100mm f/2.8 Macro IS L, Canon EF 300mm f/2.8 L, Canon EF 70-200 F/4 L IS, Canon EF 20-35 f/2.8 L

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 16:20 
canonian
Kullanıcı avatarı

footto yazdı:

Bu arada Rus mantığı biraz konforsuz olabilir ama alet bir biçimde çalışır. Arabalarına yakıt koyman yeterlidir. Yağ ve suyu koysan da olur koymasan da. Silahı aynı biçimde ince kuma sok çıkar çamura gir gene çalışır işini yapar, nazik araç gereç değildir. iş yerimin yakınında, bir rus arazi aracı var adam her şeyi düşünmüş hat da krank kolunu çevirmek için bile önde yeri var ( Gerçi ülke aşırı soğuk olduğundan akünün gerekli akımı veremediği durumlarda yararlı olabilir )

Müdür sana bendeki kollu hesap makinesini verelim sen bana PC'ni ver.. malum tercihiniz bu yönde :) Bu arada o rus silahını kuma sokup 1 şarjör boşaltırsın, ondan sonra atacağın mermilerle 20 metre önündeki varili vuramazsın. :)

Canon Eos 5D Mark II, Canon Eos 7D, Canon EF 35mm f/1.4 L, Canon EF 50mm f/1.4, Canon EF 85mm f/1.2 II L, Canon EF 100mm f/2.8 Macro, Canon EF 100mm f/2.8 Macro IS L, Canon EF 300mm f/2.8 L, Canon EF 70-200 F/4 L IS, Canon EF 20-35 f/2.8 L

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 17:30 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Mehmet elimde bir tane mekanik FACİT hesap makinem var sağ ol seninki sende kalsın.

Ya bir şey yazacağım. Marka fanatikliği burada da oluyor zaman zaman ben de bile oluyor ama yazılan yorumlar ne kadar güvenli ben direk olarak tanıdığım kullanıcıların yorumları benim için da ha önemli. Nikon'da da Canon'da da pro lensler optik olarak da mekanik olarakda çok fazla fark olacağını düşünmüyorum hat da o farkları ayıracak gözü bile bulmanın mesele olacağını düşünüyorum.

Nikon'un bir kaç ufak değişiklik ile lensleri anormal zam yaptığını söylüyorsunuz Canon farklı bir şey mi yapıyor. Da ha önce de defalarca yazdım değer kazanan Japon Yeni nedeniyle eski ürünlerine zam yapamayan firmalar yeni ürettikleri ürünlerde anormal farklar yaptılar. Şimdi şeytanın avukatlığını yapacağım. Canon 70-200 f/2,8 L is mark I piyasaya çıktığında ( 2003 mart ayı ) 1 usd = 120 Japon Yeni imiş. Yani 1900 usd'den piyasaya sunulduysa ( şimdiki fiyatı o zaman ki fiyata ulaşmam zor ) 228.000 Yen'den satılıyormuş. Şu an 1 USD = 86,50 Yen Canon EF 70-200 mm f/2,8 is Mark II 2300 USD' den satılıyor ama Japon Yeni'ne çevirirsek yaklaşık 199.000 Yen eder. Yani aslında adamlar fiyat düşürmüş. Bu fiyat düşüşünün bir nedenide Japonya'daki deflasyonist eğilim. Diğer taraftan da adet bazında da ha fazla ürün satarak ka^rlarını arttırıyorlar. Nikon 50 milyon lens ürettiğiyle ilgili bir şeyler vardı eminim bunun 30 milyonunu son 5 senede üretmişlerdir :D

Sonuç olarak Canon, Nikon , Pentax ya da diğer Japon firmalarından bundan sonra ucuz ürün biraz zor gibi. Çocukluğum da Nikon japon yeni ile satılırdı. Yen o zamanlar değerli idi. Ne zaman yen değer kaybetmeye başladı Karfo USD'ye Erkayalar € döndü anlayana bir son söz.

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 20:38 
nikonian
Kullanıcı avatarı

teknoloji devrimi kullanıcılarına 18-55 denen ucubeyi lens diye satmak mı?
Bir sene önce çıkardığı 40D'nin üzerine geçerli bir gelişim yapmadan hatta imaj kalitesini düşürerek 50D çıkarmak mı?
Alelacele çıkardığı modeller için durmadan firmware yayınlamak mı?
Beyazayarı yapamayan makineye hd video özelliği eklemek midir?
Kısalttığı üretim periyoduyla mevcut tüketicisinin elindeki ürünlerin değerini mahvetmek midir?
Bakın bakalım piyasaya 2.el nikonlarla canonların fiyat değişim farklarına..Anladığım kadarıyla aramızda çok fazla tuzu kuru canoncu olduğundan işin bu tarafı gözden kaçıyor..

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 20:46 
nikonian
Kullanıcı avatarı

eternity4all yazdı:
footto yazdı:

Müdür sana bendeki kollu hesap makinesini verelim sen bana PC'ni ver.. malum tercihiniz bu yönde :) Bu arada o rus silahını kuma sokup 1 şarjör boşaltırsın, ondan sonra atacağın mermilerle 20 metre önündeki varili vuramazsın. :)

Abi askerliği nerde ve nasıl yapmıştın?Ak-47 bir rus tüfeğidir biliyorsun değil mi?G3,le suya giren bizim askerimizle aynı anda suya giren pkk'lıdan sence hangisinin tüfeği tutukluk yapıyordur?

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 20:57 
nikonian
Kullanıcı avatarı

eternity4all yazdı:
GallardoMrt yazdı:
Sizin oraların fiyatı türkiyeyi bağlamıyor bunu öncelikle belirtmek isterim. Keza amerikayı yada japonyayı da bağlamıyor burda erkayalar fiyatıyla konuşursak yada karfo fiyatıyla d3 ile d700 arasında geçen sene aralarında 150 usd fark vardı..

Ayrıca sürekli 2 tarafın farklı mallarını kıyaslamayı bırakın. 70*200 vr2 ile 70*200 IS2 karşılaştırın. 70-200 f4 alternatifi 80-200 f2.8 var eğer yakın sonuç isteniyorsa
hafif bişi isteniyorsa alsın 70-300 hem hafif hemde 150 usd. Eğer kaliteli olsun derseniz VRlisi var 600 usdye.

Gövdeden AF motoru olmasının ses dışında bir dezavantajı bulunmuyor 100mm lenslere kadar ki tüm 100mm üzeri optikler
180 hariç, AF-S motorlular. Yeni çıkan tüm optikler AF-S çıkıyor. Kaldı ki diyaframın gövdedn tırnakla ayarlanması hem mekanik olmasından dolayı arıza riskini sıfıra indirmekte, hemde eski nikkor optikler kullandıldığında diyaframı otomatik en açığına getirmesi çekim esnasında kısması gibi nikon kullanıcılarının bildiği diğer kullanıcıların bu ne işe yarar eski kafa dediği süper bir işe yarıyor.

Hasan abi güzel bir noktaya değinmiş. Bir marka hızlı ürün çıkarıyor diye diğeri eski satış sisteminden vazgeçmediğinde üretim yavaşlığı teknoloji geriliği demeye gerek yok. Şu ana kadar yeni kasalarıyla teknolojide devrimler yaratan fakat bu devrimleri her sene yada 2 sene de bir yapmayan , kendi çizdiği çizgide ilerleyen bir markayı kötülemek, her sene yeni mal çıkaran ve bunu piyasaya ve beraberinde tüketiciye ''sokan'' başka bir markanın harcı değildir. Canon ve sony hariç piyasada bu kadar hızlı model çıkaran başka büyük firma yok.. Piyasa daha doymadan yeni modeller çıkarıyorlar, hatta çıkarmanın ötesinde kendi farklı segment gövdeleriyle yarışır gövdeler çıkarıyorlar..

70-200 VR2 ile 70-200 MkII karşılaştırmasını bir araştır göreceklerini sever misin sevmez misin bilemem ama Nikon'un yeni 70-200 2.8 i yerden yere vuruluyor forumlarda. Gerek dökülen lens kaplamaları, gerek mfd artışı ile ve fiyat artışını hakkedecek pek bir şey olmayışı ile çok eleştiri alıyor Nikon 70-200 2.8 VR II. Canon ef 70-200 2.8 IS mkII daha başarılı gözüküyor ayrıca. Ama biz bunu hep yapıyoruz zaten normal :))

Bu arada 70-200 f/4 L IS i sizin telmaşa 80-200 ile karşılaştırdın ya helal olsun.. Gerçi normal karşılıyorum :D

Gövdeden AF motoru olmasının ses dışında bir dezavantajı bulunmuyor mu? Yok artık daha neler.... Ses için mi lens üzerine alındı bu motorlar? Pes artık...

Zaten her şeye bir bahane var.. Nikon eski satış sisteminden vazgeçmediğinde ne demek yahu? 1-2 senede bir yenilik yapmaması hele?? DSLR ve imaging teknolojisi bu... düdüklü tencere teknolojisi değil.. 10 yılda bir yok plastik conta teknolojisini bulduk diyerek adam kandıramazsın..Teknolojik firmaların rekabeti 200 yılda kösteksiz odunu keşfeden oduncuların rekabetine benzemez... Bu güne kadar Nikon'un kasalarıyla yaptığı teknolojik hiç bir devrimi hatırlamıyorum ya sen? Rakip firmaların görüntüleme ve sensör teknolojilerini senden kat kat geliştirmişse durma lüksün yok. Bu arada piyasa doyurma diye bir amacı olamaz hiç bir firmanın. Ticarette müşteri hep aç bırakılır :)

Abi yapmayın Allah aşkına yani fotoğrafta dijital oldu diye bu aptal teknoloji çılgınlığına mı teslim edilecek? Teknoloji hayatı kolaylaştırmak içindir ve bu amaçla hızlı değişim mantıklıdır.Ancak özünde emek isteyen veiçine duyguda katılabilen bir ucu sanata dokunan fotoğraf teknolojiye uyuyorum diye heba edilemez.Canon yeni bir teknoloji ile yada nikon yapay zeka yoluyla fotoğrafları otomotize edecek bir pozisyona getirdiğinde de bunu teknoloji diye savunacak mıyız?Amaç ve araç noktasında konuyu baştan irdelemekte fayda var..

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 21:34 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Vietnam savaşında bile bir çok Amerikan askeri AK-47 bulmaya çalışıyormuş. En basit özelliğini söyleyeyim bir M-16'yı temizleyene kadar 3 tane Kaleşi temizleyip üzerine de bir sigara patlatıyorlarmış. Anlamayan için yazayim M-16 yı Canon'ı benzetirsek Kaleş Nikon oluyor. Her zaman görevini yapar.

Vallahi ben Nikon ile memnunum

Hasan, ben Çerkezköy / Tekirdağ 'da tankçı idim keskin nişancı tüfeği olarak M1 türevi bir alet var idi. bu sitedeki bir çok kişinin babası yaşında bir alettir ama etkisi kattidir

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 23:57 
canonian
Kullanıcı avatarı

Anakin yazdı:
teknoloji devrimi kullanıcılarına 18-55 denen ucubeyi lens diye satmak mı?
Bir sene önce çıkardığı 40D'nin üzerine geçerli bir gelişim yapmadan hatta imaj kalitesini düşürerek 50D çıkarmak mı?
Alelacele çıkardığı modeller için durmadan firmware yayınlamak mı?
Beyazayarı yapamayan makineye hd video özelliği eklemek midir?
Kısalttığı üretim periyoduyla mevcut tüketicisinin elindeki ürünlerin değerini mahvetmek midir?
Bakın bakalım piyasaya 2.el nikonlarla canonların fiyat değişim farklarına..Anladığım kadarıyla aramızda çok fazla tuzu kuru canoncu olduğundan işin bu tarafı gözden kaçıyor..

Hafız 40D ile 50D arasındaki farkı gene tartışmayalım... Kit lenslerle ilgili yorumlarına hem katılıyorum hemde katılmıyorum. Neticede o lenstede her firmanın yaptığı geliştirmeler ( IS VR vs..) mevcut.. Bu arada ucube dediğin lens ile çekilen fotoğrafların bir kısmını sen ben en üst model lenslerle bile çekemeyiz oda başka.. Neticede makine alanların yanına ucuz yollu bir lens seçeneği diye üretilen bir optik.

Alelacele Canon'un bugüne kadar bir model çıkarttığını duymadım, ama firmware yayınladığı elbette doğru.. bunda yanlış görmüyorum. yayınlamasa daha mı iyi? Nikon yayınlamıyor mu?? Hala aynı şeyler tekrar tekrar dönüyor... Kısalttığı üretim periyodu diye bir şey yok Hasan'cığım, bir şeyi anlamıyorsunuz.. Bir malın teknolojik gelişimi için talep varsa o mal geliştirilir.. Kimse bayılmıyor AR-Ge ye bu kadar para dökmeyi (gerçi siz dökmüyorsunuz o ayrı ) 2. el değerinden mi gideceğiz imaj kalitesi vb.. tartışmamız gereken bir yerde..

Bu arada 2 sayfa önce en teknolojik pro gövdenizin white balance rezaletinden sonra hala bu konuyu gündeme getirmene ayrıca şaşırıyorum Hasan'ım..

Silahtan az çok anlarım merakım da vardır. Keleş ile ilgili yazdıkların doğru, ben demek istediğimi tam açıklayamadım sanırım... Olay g3 ile ak-47 karşılaştırmasına dönmesi komik oldu... kaldı ki burası colt-baretta fight club değil..

Bu arada askerliği Isparta Eğirdir dağ komando 40. piyade alayında yaptım hafız.. Detayını bir gün anlatırım.... :)

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2010, 01:18 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Canonun eski kötü kalitesiz 2.8 i anmcak yenilenip ele gelir bir 70-200 yapmasındaki kalite artışı kadar bir artış eski kral VR1 ile yeni çıkan kasa VR2 arasında olmadığından sana öyle gelmiştir Mehmet abi :) Malum 70-200 f4 IS satışları be sebepten patladı zaten.. Kaplama dökülmesi olayını da 23412452345 defa anlattım ama daha bahsetmicem. Dediğim gibi, nikon VR1 ile VR2 arasındaki ufak artış, Canondaki büyük artıştan az olması lensöi kötü yapmaz. Bilinen bir gerçeği tekrardan kanıtlar, IS1 versiyonunun kalitesizliği.. ;)

80*200 kullanmadığını düşünüyorum. Kullanıcıların yorumları ben de dahil olmak üzere her zaman kusursuzdur bu optik için. Fakat şu bi gerçek, sizin f4 ile karşılaştırılmaz :)

Teknoloji, motoru lensin içine koymaktan geçer bir bakış açısına göre. Bana göre teknoloji amaca uygun sonuca götüren işlemlerin daha kısa-ucuz-hızlı-kaliteli yapılmasından ileri gelir. Lens içine motor koyup da motoru bozulunca lensin 1:4 parası isteyen bir sistemdense mekanik motor her zamn daha iyidir. 8-) Veya gövde içine motor koyamayıp yıllarca lensten motorluyuz lensten motorluyuz diyerek traktör gibi sesi olan ve traktör hızında focus yapan lensler piyasaya sunmak da ayıp kaçar.

100mm ve daha geniş fokal aralığında nikonun gövde motorları AF-S hızındadır. Bunu ben net bir şekilde söyleyebilirim. Forumdaki tahminimce en fazla AF ve AF-S lens test etmiş birisi olarak ve kullanıcı olarak. ( Bahsettiğim lensler 18-55 değil, orta ve üst sınıf prime ve zoom lenslerdir listedeki en düşük zoom 24-85 olmak üzere) Fakat telelere gittikçe artan mesafe dönüşleri ile birlikte oynayan optik elemanların büyüklülüğü, mekanizmanın daha fazla yorulmasına ve sürtünmeden dolayı ses çıkarmasıyla sonuçlanıyor. Ki 92 senesinden beri Nikon 300 ve üzeri optiklerinde AF-I 96 sonrasında AF-S motor kullanmıştır.

Şu ana kadar Canondan o kadar çok arıza çıkmıştır ki zaten arızası bol olan bir marka, focus elektronikmiş, diyafram otomatikmiş, bunların hepsi ilk bulundukları anda uygulanan klasik Canon stratejisi. Nikonun geçten gelmesi teknolojiyi uygulayamamaktan çok iyice oturduğunda teknolojiyi kullanıcısına sunmaktan geçiyor.

Nikonun bazı özel detaylarını vereyim de ilklerinden olsun. Lens ve optik olarak tartışmayacağım. Gövde konusunda 5 basamak ve 6 basamak isolara çıkması, pro gövdelerinin 4000 kare çekmesi ki bnim 3-4 yaşındaki alet halen 1500 kare görüyor çok rahat, orta segment gövdelerinin 600-700 kareyi rahat görmesi, griplerinin kolaylığı ve pro pilleri kullanabilmesi, 51 nokta 3D takip focus yapabilmesi, halen ilk slr makinasının bayonetini kullanması, crop modlarda fps artışı, ergonomisi ve makinayı menüye sürekli girmeden rahatça tüm ayarlara erişebilmek, dış şartlara karşı kasa donanımı, D2X D200 ve sonrası makinaların LCDlerinin pixelyoğunlukları ve kaliteleri (ki mark3 lerle de bayağı kalite farkı vardır D2Xs LCDsinin) gibi örnekler sayılabilir. Bu yazdığım örnekler biz bunları yaptık şeklinde değil, nikon ne yapmış ki sorusuna cevaptır, cevaba cevap vermeye gerek yoktur..

ResimResimResim

Nikon Seni Çağırıyor..

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2010, 02:57 
canonian
Kullanıcı avatarı

kardeş duyduklarıma inanamıyorum yahu. bu kadar hata savunulur mu böyle yahu. Arabalardan tutun tencerelere kadar herşeyin yenisi çıkıyor.

Amerikanın m16 hikayesinin devamını da anlatsanıza. Şu anda m16 kullanılmıyor sadece Vietnamda kullanıldı sonra direk yenilendi. Şimdi M4 kullanılıyor m16 eğitim tüfeği. Amerika hatayı görüp direk değiştirdi.

M4 - ak47 savaşının sonucunu herkes televizyonda görüyor. Bizim türkiye nikon merakı gibi g3 lerle dolaşıyor büyük yanlış. SAT ve SAS ve bordo berelilerin eline g-3 falan vermiyorlar merak etmeyin onu :)

Yahu nikon yeni lenslerinin hepsini motorlu üretiyor ise demek ki en iyisi nikona göre de bu. Ama bütün lensleri yenliemeyi beceremeyeceği için ne yapsın. Gövde de motor mekanik kumanda diyafram o kadar iyi ise niye yeni lenslerini de böyle üretmiyor acep :)

Ha evet 80-200 muhteşem. Ne arkasına tüp takarsın ne de TC. Çok fonksiyonel maşallah (allahtan bilezigi var da ful manuel halledersin pozlamayı da becerebilirsen). Ha nikon TC'lerin bir kaçında sanırım mekanik bağlantı da vardı ama bilmem artık buna ne olur.

Ha nikon o kadar sağlam o kadar kararlı o kadar hızlı ise neden doğa fotoğrafçıları canon kullanıyor paso. Yok parasından değil adam çekmiş 300mm f2,8 IS yi ya da 500mm f4 ü. Ona para verecek kadar bütçeleri varsa bu adamların neden nikon almıyorlar?

Arazide paso canon tek tük nikon görüyorum ha genelde üstünde nikon'un en meşur efsanevi doğa lensi sigma 50-500 ile :D

Makroda zaten nikon tam bir fiyasko. Makro 1:1 civarından başlayıp ilerisine kadar giden birşey. Nikonda duruyor başlangıç noktasında 1:1.

Ring flaşı yok ki bu sadece makro için değil normal kullanımda yakın çekim portrelerde de gerekli. Tek bir flaşı var makro için o da şaka gibi bir alet. Tamam süper kablosuz ama yahu sen hangi akla hizmet CR123A pillerle çalışan flaş yaparsın. Hele 2006 yılında! Milletin dijital makine çağında cayır cayır poz çektiği zamanda. Peynir ekmekle kafa böyle yenir zaten.

Eh telesi tutmuyor insanlar anlamıyor halbuki 51 nokta 3d takip yapıyor :). Orada bir nüans var takip yapıyor yapmasına bunu herkes takdir ediyor ama takip etmesi için önce yakalaması lazım :)

Makrosu kıt neredeyse yok. Millet bana mesaj atıp soruyor mesela ben nikon kullanıyorum bu mp-e gibi nikon uyumlu lens var mı diyorlar.

Eh geriye geniş açı manzara fotoğrafları kalıyor. Piyasaya bakarsanız nikon kullananlar genelde manzara portre sokak gibi hız ya da ekstra teknik zorluk olmayan yerlerde dolanırlar. Bakın flickra yada başka yerlere. Spor, doğa (aksiyon), makro genelde canon elindedir. Bunun sebebi nikon ekipmanının kıtlığı ve nikon'un ben yaptım oldu 10 sene sonra belki yenilemeyi düşünürüm mantığı.

İnanın bana nikon yapabilse bütün lenslerini motorlu yapar. 400mm f5,6, 70-200 f4 mp-e ayarı lens ıvır zıvır hepsini çıkarır. Ama yapabilse! Sorun da burada.

Şimdi bana nikon un d700 ünün yeterli olduğunu nikon ne zaman yetersiz görürse o zaman yetersiz olacaktır demeyin. d800 çıkınca ballandıra ballandıra anlatacaksınız adım gibi eminim. Kimse nikon yeni makine çıkarınca aaaa ne gerek vardı bence para tuzağı demiyor.

MP-E 65mm f/2.8 1x-5x Macro
EF 100mm f/2,8 L IS USM Macro
Sigma 180mm f/3.5 EX HSM DG Macro
Sigma 50mm f/1.4 EX HSM DG
Tamron 17-50mm F/2.8 SP
Kenko 2x Pro300 DGX

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2010, 09:58 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Rapier o kadar ufak yerlerden bişiler çıkarırım diye uğraşıyorsun ki bu sadece nikon hakkında ne kadar az bildiğini ortaya koyuyor. Nikonun macro ekipmanları hakkında zerre bilgin olmadığını düşünüyorum ki evimde nerdeyse birçok ekipmanı mevcutken. Boşuna pb 1-2-3-4-5-6 körüklerini saymak, tilt özellikli pb4, extensionları, ters macro adaptörleri, slayt kopyalamaya kadar giden, 23x büyütme alabildiğin dahası da olan sistemleri saymayacağım sonra alacağım cevap AF yapamıyorsunuz körükte diyeceksin ki macroda AF arayan birisi olduğunu anlayacağım..

Senin gezdiğin doğa fotoğrafçılarında sigma 50-500 olabilir. Nikonların telelerine laf etmek belki hubble teleskoplarının harcı olabilir. Kullanmadığından ve hakkında bilgin de olmadığından takıldığın tayfanın da 50-500 cü olmalarından ne kadar doğa fotoğrafçılığıyla ilgilendikleri belli. 200 f2, 300 2.8, 500 f4 den değil 300 f4 den bile birkaç foto izlesen farkedersin ama yazmassın tabi bunu adım gibi de biliyorum erkeklik hesabı..

Canon kullanmış doğa fotoğrafçılarının dedikleri değil, nikondan canona geçen doğa fotoğrafçılarının ortak dedikleri, canon sistemde TClerin kaliteyi çok fazla düşürmesi, Canonun dolgu flaş sisteminin sürekli istenenden fazla yada eksik patlatması, özelikle de keskinliğin ve renklerin gerek makina çıkışındaki düşük performansı, gerek de bilgisayarda işlenme esnasında ayarları fazla değiştiremedikleri, değiştirdiklerinde fotoğrafta abartı durmasını herkez sürekli söylüyorlar. Neden kullanıyorlar zira servo focusu ciddi zor koşullarda yüzdesel olarak daha fazla başarı sağlıyor. Buda 300-500 lira benzin masrafı yapıp gittikleri yerde birkaç kare daha fazla almalarını sağlıyor.

Fakat bu forumda kimse 1D ile D3 serisi arasındaki focus farkının etkileyeceği fotoğraf çekmiyor. Zira Nikon kullanıcılarında da focus ayarları ve kullanımı hakkında eksiklikler mevcut. Kullanılmayan ayarlar ve özellikler için de kötüleme yapmak işin tekniğini konuşmak değil işkembeden karar ve sonuç almaya varan sonuçlar doğurur.

R1C1 e laf dokundurmuşsun, tamam iyi kablosuz diyerek geçtiğin sistem ufacık bir böcek yada çok minik bir an için metrelerce kablonun etrafından sarkmasını engelliyor. ufak parmak kadar 2 parçadan başka birşey olmuyor makina önünde. Ring flash nikonda da mevcut, eski teknoloji diye üretilmiyor şuanda. CR123A piller de normalden daha kuvvetli oldukları gibi 2-3 cm öteyi aydınlatmak için çok az enerji harcadıklarından senelerce kullanılır. İş laf atmak olsun..

Günaydın..

ResimResimResim

Nikon Seni Çağırıyor..

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2010, 13:07 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Ami Vitale'nin geleneksel Kushti güreşi ( bir tür geleneksel Hint güreşi ) üzerine çektiği fotoğraflar gerçekten başarılı. Link aşağıda

Biz konuşuyoruz ama boş konuşuyoruz bu kadın bir profosyonel elinde Canon'da oluyor Nikon'da demek ki her ikisininde kendine göre avantajları var demek ki.

http://amivitale.photoshelter.com/galle ... nyD4.EmJ7A

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2010, 13:42 
canonian
Kullanıcı avatarı

Sen stüdyo için yapılmış o reprodüksiyon ekipmanı ile arazi yap fotoğraf çekerken senin fotoğrafını çeksinler müzeye koyalım. Yahu dediğim şeyleri söylüyorsun zaten ben doğa hız diye bahsederken senin örneklerin stüdyodan öteye gitmiyor. Elmayla armutu karşılaştırıyoruz.

Ayrıca körük işine girsem gider gül gibi novoflex alırım. Fakat biraz kazma bir olay arazide kullanımı çok kısıtlı.

sb-r200'ü kullanıcılıar kötülüyor başta. Ring flaş yok eski teknoloji ne demek yahu. Aydınlatma şeklinin eski teknolojisi var mı? Allahtan ray flaş var ve sigma em-140.

Ya sigma olmasa nikon ne yapardı acep :)

Bu arada makro ışıklandırması hakkında pek bilgin yok sanırım 2-3 cm ileriyi aydınlatacak duşuncesi tamamen yanlış inanılmaz ışık gerekiyor haberin olsun. Ben mt-24 + 580 ex II ya da 580 + 430 ex II ile dolaşıyorum o 2-3 santimi adam gibi aydınlatmak için. 1:1 üzerine çıkınca fizik kanunları değişiyor neredeyse.

O dediğin setup'la arazi yapan birinin linkini göndersene. Ben 2 senedir kazıyorum interneti daha bulamadım. Nikoncular genelde full ring + ters objektifle dolaşırlar doğru. Sabit tek büyütme manuel flaş kontolu ile becerebildiklerini çekerler ya da böcekleri yakalayıp evde derin dondurucuya koyup sonra çekerler. Kullanıcılar ağlıyor ama üretici cevap vermiyor.

Bu arada mt-24' ün kablosu o kadar uzun değil hatta kısa. Flaşları ayırınca gerilmeye bile başlıyor. Ben şimdiye kadar sorun yaşamadım. Bir kaç kişi bazen çalıların içinde sorun yaşıyor ama büyütecek kadar değil. Alıcısı yaprakla kapanıp çakmayan kablosuz flaştan daha iyi.

Çift kablosuz flaşlar seni arazide bazen yolda bırakabilir. Ben birkaç poz kaçırdım o yüzden. Birinin pili bitti onu değiştirdim 3-5 poz sonra diğeri de bitti. Sinir etti.

Ya ne zaman kabul edeceksiniz yok nikonda böyle pratik imkanlar. Yok bu kadar çeşit zenginliği. Pek çok nikon aşığı doğada arazi yapmak için yanına canon gövde alıyor yine de nikonu bırakmıyor. Böyle müşterileri olan firmanın biraz müşterilerini memnun etmeye çalışması gerekmez mi?

Ha diyorsunuz ki biz memnunuz. Ona birşey diyecek halim yok.

Biraz gözünüzü açın nikona nikon yakışır nikonda olanlar gerçektir diğerleri masal mantığı nedir yahu. Ortada tartışılmaz gerçekler varken biraz ayağımız yere bassın.

Bu arada sistem değiştirenler doğru bocalıyorlar arada. Her iki makinenin extrem koşullarda huyu suyu farklı. Ben de zamanında d2x e kadar gövdelerini kullanırken sinir oldum o ayrı. Sonra alışıyorsun. Ama sonuç canon oldu.

Hele üstüne üstlük nikonun pixsel yayılması ve kararsız piksel hesaplaması yüzünden fotogrametrik ölçüm projesi için sonuçları değerlendirince benim elimdeki canon 300d yi kullanmaya karar verdik karşısındaki d2x'e ramen. Canon ölçüm makinesi gibi kararlı pixsel bazında. Nikon bizim hedef katlarını her seferinde farklı çiziyor. Ortalama almaktan canımız çıkmasın diye direk canon'u seçtik. Üstelik çözünürlük farkına ramen.

Ha bu dediğim özel bir durum etkilemez portre fotoğrafçısını. Ama biraz fazla teknik hassasiyet isteyeni malesef etkiliyor.

Ha bir de telelerine laf edeyim. Arkadaş aldı 300mm f4 ü beğenmedi istemeye istemeye gitti 400mm f5,6 + 40d aldı arazi için. Geyet mutlu mesut şimdi. Elindeki d700'e aşık tutuyor onu hala. Ama sanırım satacak onuda. Canon'a lens almak istiyor.

Doğa forumlarında anketler yapılır kim ne kullanıyor diye. Aç bakıver kim azınlıkta kim çoğunlukta. Hele makro forumlarında malesef %90lara varıyor canon. Malesef diyorum çünkü nikon rakip olabilse o alanda gelişme de hızlanır. Canon'un sadece 1 tane makro lensi var. Nikon'da yok başka firmarda da yok. Bu yüzden canon 1994'ten beri geliştirme yapmıyor orada. Arazide kullanılabilir makro lens üreten tek firma. Makro ölçeğinde ışık üretebilien 2 çeşit flaşı olan tek firma. Üstelik bu firma yakın zamanda bayonetini değiştirip bütün lenslerini sil baştan yaratan bir firma.

Ayıp diyorum nikon'a. Ayıbını kapatacak bahanesi de yok.

Sen şimdi bana yanlış yaptın nikon'a geç çektiğin fotoğrafların alasını çekersin mi diyorsun nikon da. Bana reprodüksiyon stüdyosuyla arazi yap mı diyorsun.

Daha nikon sensör algoritmasındaki kusuru bir türlü düzeltmedi. Sayesinde her böcük fotoğrafında nikonlamı çekilip çekilmediğini anlayabiliyoruz. Kelebeklerin gözlerine bakın orada kenerları patlamış bir beşgen altıgen hale görürseniz nikondur. Bir bakın. Sonra da pixel blooming diye okuyun. Epey iyileştirme yaptı d70 ten beri ama hala saçmalıyor algoritma eğer genel fotoğraf dışında şeyler çekerseniz.

Tamron 17-50mm F/2.8 SP
Kenko 2x Pro300 DGX

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2010, 16:59 
nikonian
Kullanıcı avatarı

Arkadaşın arazide 400 5.6 ve 40d alması tamamen 300f4 ve d700 ikilisinden 2 kattan daha fazla fokal uzaklık almasından öte. Nikonla 300mm görürken canonla 640 a çıkıyor o setupla. Fokal uzaklık istiyorsa kendi tercihidir. Geçiş nedeni lensin kalitesizliğinden kesinlikle olamaz. Yada ucuz kırık dökük bi 300dür denediği..

Verilen örneklerden 1:1 in altına inmek için TC kullanmak, yüksek piksele çıkmak yada tüp üzeri TC16A kullanılarak AF kaybedilmeden işlemler gerçekleştirileceği gibi körükle de mesafe korunduğu için rahat çalışma şekliyle devam edilebilir. Körüklerin uzunluğu 20 cm uzunluğundadır, tüpler de 50-30-20-15 gibi uzunluklarda. Bu tüplerde veya körükte çalışma mesafesi de objeyle çoğu zaman kalır. MP-65 de 5x de nerdeyse cama dokunmak gerekiyor, insanlar uzun fokalli macroları çalışma mesafesinden dolayı tercih ederken mp-65 in stüdyodan öteye büyük bir aşk olmadan taşınmasını zor görüyorum.

Bahsettiğim Ring Flash:

Resim

Sonuçta gerek körüklü sistem gerek mp-65 de birinin ağırlık uzunluk ve mesafesi diğerinin çok yakın çalışma mesafesi, tasarımlarının ana hatlarıyla sabit sistemler oynamayan canlılar üzerine çizildiklerini düşünüyorum.

SB-r200 veya r1 kiti çok güzel çalışan bir sistem, denediğimde aşık olmuş fakat 1 milyar vermeyi gerek görmemiştim zira kullanmıyorum. 90 dolara ring flaş adaptörleri bence en mantıklıları bnim gibi bi hobici için..

Pixel blooming diye sürekli bahsedileceğine nikonun kötü tarafı diye, sensöre teknoloji yapıp daha kalitesiz fotoğraf çıkarmayı başaran firmayı ben hiç anlamıyorum :) Nese öle de severiz biz ki değerimiz anlaşılsın :)

ResimResimResim

Nikon Seni Çağırıyor..

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2010, 01:21 
canonian
Kullanıcı avatarı

GallardoMrt yazdı:
Canonun eski kötü kalitesiz 2.8 i anmcak yenilenip ele gelir bir 70-200 yapmasındaki kalite artışı kadar bir artış eski kral VR1 ile yeni çıkan kasa VR2 arasında olmadığından sana öyle gelmiştir Mehmet abi :) Malum 70-200 f4 IS satışları be sebepten patladı zaten.. Kaplama dökülmesi olayını da 23412452345 defa anlattım ama daha bahsetmicem. Dediğim gibi, nikon VR1 ile VR2 arasındaki ufak artış, Canondaki büyük artıştan az olması lensöi kötü yapmaz. Bilinen bir gerçeği tekrardan kanıtlar, IS1 versiyonunun kalitesizliği.. ;)

80*200 kullanmadığını düşünüyorum. Kullanıcıların yorumları ben de dahil olmak üzere her zaman kusursuzdur bu optik için. Fakat şu bi gerçek, sizin f4 ile karşılaştırılmaz :)

Teknoloji, motoru lensin içine koymaktan geçer bir bakış açısına göre. Bana göre teknoloji amaca uygun sonuca götüren işlemlerin daha kısa-ucuz-hızlı-kaliteli yapılmasından ileri gelir. Lens içine motor koyup da motoru bozulunca lensin 1:4 parası isteyen bir sistemdense mekanik motor her zamn daha iyidir. 8-) Veya gövde içine motor koyamayıp yıllarca lensten motorluyuz lensten motorluyuz diyerek traktör gibi sesi olan ve traktör hızında focus yapan lensler piyasaya sunmak da ayıp kaçar.

100mm ve daha geniş fokal aralığında nikonun gövde motorları AF-S hızındadır. Bunu ben net bir şekilde söyleyebilirim. Forumdaki tahminimce en fazla AF ve AF-S lens test etmiş birisi olarak ve kullanıcı olarak. ( Bahsettiğim lensler 18-55 değil, orta ve üst sınıf prime ve zoom lenslerdir listedeki en düşük zoom 24-85 olmak üzere) Fakat telelere gittikçe artan mesafe dönüşleri ile birlikte oynayan optik elemanların büyüklülüğü, mekanizmanın daha fazla yorulmasına ve sürtünmeden dolayı ses çıkarmasıyla sonuçlanıyor. Ki 92 senesinden beri Nikon 300 ve üzeri optiklerinde AF-I 96 sonrasında AF-S motor kullanmıştır.

Şu ana kadar Canondan o kadar çok arıza çıkmıştır ki zaten arızası bol olan bir marka, focus elektronikmiş, diyafram otomatikmiş, bunların hepsi ilk bulundukları anda uygulanan klasik Canon stratejisi. Nikonun geçten gelmesi teknolojiyi uygulayamamaktan çok iyice oturduğunda teknolojiyi kullanıcısına sunmaktan geçiyor.

Nikonun bazı özel detaylarını vereyim de ilklerinden olsun. Lens ve optik olarak tartışmayacağım. Gövde konusunda 5 basamak ve 6 basamak isolara çıkması, pro gövdelerinin 4000 kare çekmesi ki bnim 3-4 yaşındaki alet halen 1500 kare görüyor çok rahat, orta segment gövdelerinin 600-700 kareyi rahat görmesi, griplerinin kolaylığı ve pro pilleri kullanabilmesi, 51 nokta 3D takip focus yapabilmesi, halen ilk slr makinasının bayonetini kullanması, crop modlarda fps artışı, ergonomisi ve makinayı menüye sürekli girmeden rahatça tüm ayarlara erişebilmek, dış şartlara karşı kasa donanımı, D2X D200 ve sonrası makinaların LCDlerinin pixelyoğunlukları ve kaliteleri (ki mark3 lerle de bayağı kalite farkı vardır D2Xs LCDsinin) gibi örnekler sayılabilir. Bu yazdığım örnekler biz bunları yaptık şeklinde değil, nikon ne yapmış ki sorusuna cevaptır, cevaba cevap vermeye gerek yoktur..

Mert öyle saçmaladın ki cevap bile vermicem :) Sana "manuel motor" larınla başarılar diliyorum :)

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2010, 08:51 
Herkes günadyın ve iyi haftalar

ben sanırım kendi meramımı bir türlü anlatamadım
şimdi D700 çıktı büyük bir keyifle FF makineye geçiş yaptım
makine 10 numara
beni hiç üzmedi özellikle denizde her daim işini yaptı
sonra gün geldi ihtiyaçlar sebebiyle eldeki tüm ekipmanı sattım
şu anda minik bir kompakt makine ile idare ediyorum
eldeki ekipmanı sattıktan bir yıl belki biraz daha fazla zaman sonra şartlar yeniden oluştu ve yeniden DSLR almak istiyorum
çünkü çekmeyi sevdiğim konuları çekmek için DSLR dışında alternatif yok
şu anki makineyle kadraj yapıp deklanşöre basıyosun sonra çekilen kareye baktıpğında ya kıçı ya başı eksik oluyo
yani yeniden DSLR alıcam
makine için maks. 2000 usd gibi bir bütçe düşünüyorum
şimdi markayı onu bunu vs bir kenara bırakıp siz önerin o zaman
hangi makineyi almak gerek neden?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2010, 09:06 
canonian
Kullanıcı avatarı

GallardoMrt yazdı:
MP-65 de 5x de nerdeyse cama dokunmak gerekiyor, insanlar uzun fokalli macroları çalışma mesafesinden dolayı tercih ederken mp-65 in stüdyodan öteye büyük bir aşk olmadan taşınmasını zor görüyorum.

Bahsettiğim Ring Flash.....

Daha baska birsey demeyecegim ya. Benim fotograflarimin %99 zorluk he. MP-e studyo lensi he. Ya baska birsey demeyecegim.

O bahsetting ring flas 80 lerde uretilip sonra kaldirilan bir flas. Nereden alacan o aleti simdi. Ha ne kadar duzgun kullanacaksin alirsan da....

Neyse kapatalim bu konuyu neredeyse ben kendi varligimi sorgular oldum. Ben arazide mp-e ile dolanmaya devam edecem. Ekipman listeme bakarsan hemen butun makro lensleri topladigimi gorursun. Her lensin kullanim yeri var kendine gore merak etme makro ve yakin cekim konusunda kendime guvenirim. Diger fotograf dallarinda bunu soylemem. Hele burda sokak fotografcilari var ki ben utangacligimi bir turlu yenemedigim icin cesaret bile edemedim kendimi hayvanlara verdim.

Belki bi ara 400mm alir kusa da baslarim epey niyetim var oraya da. Ama kuslar arazide adami madara ediyorlar. Sen hedefledigin kusu bir turlu yakalayamiyorsun ama baska bir eleman 2-3m arkana konmus nanik yapiyor sana:)

Her kusa gittigimda arkama bakip bakip duruyorum gicik kaptim kac kere poz kacira kacira :D

Tamron 17-50mm F/2.8 SP
Kenko 2x Pro300 DGX

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2010, 09:23 
canonian
Kullanıcı avatarı

babaveoglu yazdı:
2000 usd gibi bir bütçe düşünüyorum

FF olmasi gerekiyor mu. Gerekiyorsa 5d m2 (nedenini saymaya gerek yok)

croplu makine ariyorsan 7d. Alet o kadar iyi ki sigma 8-16 ile FF performansini goruyor manzarada. Maymuncuk gibi her tusu degistirebiliyorsun. Aslinda ergonomisi 5d m2 den daha iyi. Zaten hiz ve esneklik makinenin esas amaci. Canon yeni seri cikarttigi icin alip elinde ne varsa bu makineye koydu gayet fonksiyonel. Flash yoneticisi de var uzerinde. Yeme de yaninda yat.

Bekleyecek vaktin varsa bekle kucuk bir ihtimal ama belki bu sene d300 halefi ya da slx modeli gelebilir. Ben gelecek sene bekliyorum. Ama su an ne alirim dersen model moda cekimleri gibi FF nin bariz avantaj sundugu seyleri yapmayacaksan aslinda 7d su an piril piril parliyor.

you-tube de mp-e + 7d ile arazide cekilmis filimler var. Agzim acik kaldi. Hep video ozelligi ile dalga geciyordum ama bu imkanlari gorunce harbi agzim acik kaldi. Seni ne kadar cezbeder bilmem.

Ben bu aralar alkolluyken acik bilgisayar gorursem uzak duruyorum, kazara direk 7d alabilirim. Her gordugumde kendimi ikna etmeye calisiyorum Ugur luzumu yok diye ama dur bakalim.

Tamron 17-50mm F/2.8 SP
Kenko 2x Pro300 DGX

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2010, 09:28 
nikonian
Kullanıcı avatarı

babaveoglu yazdı:
Herkes günadyın ve iyi haftalar

ben sanırım kendi meramımı bir türlü anlatamadım
şimdi D700 çıktı büyük bir keyifle FF makineye geçiş yaptım
makine 10 numara
beni hiç üzmedi özellikle denizde her daim işini yaptı
sonra gün geldi ihtiyaçlar sebebiyle eldeki tüm ekipmanı sattım
şu anda minik bir kompakt makine ile idare ediyorum
eldeki ekipmanı sattıktan bir yıl belki biraz daha fazla zaman sonra şartlar yeniden oluştu ve yeniden DSLR almak istiyorum
çünkü çekmeyi sevdiğim konuları çekmek için DSLR dışında alternatif yok
şu anki makineyle kadraj yapıp deklanşöre basıyosun sonra çekilen kareye baktıpğında ya kıçı ya başı eksik oluyo
yani yeniden DSLR alıcam
makine için maks. 2000 usd gibi bir bütçe düşünüyorum
şimdi markayı onu bunu vs bir kenara bırakıp siz önerin o zaman

benim içimde sen 7d alacakmışsın gıbı bır hıs var abi. sıgma 70-200 un vardı eskıden eger tekrar 70-200 lens te dusunuyorsan canon senın ıcın daha uygun olur. bılındıgı gıbı canon da 70-200 aralıgı ıcın uygun secenek f4 var. ama nıkon da boyle bır sey soz konusu degıl. yanı hem yuksek mp olsun hemde lens alırken fazla kasmasın dıye dusunurken canon on plana cıkıyor gıbı.

Başa Dön
 Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1190. sayfa (Toplam 1227 sayfa)   [ 24524 mesaj ]
Sayfaya git Önceki  1 ... 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193 ... 1227  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: